استفاده از آرشیو ایمنی و بهداشت کمیته حفاظت فنی شرکت
- کمیته حفاظت فنی وبهداشت کار
بر اساس ماده 92 قانون کار و ماده 1 آئین نامه کمیته حفاظت فنی وبهداشت کار به منظور تأمين مشاركت كارگران و كارفرمايان و نظارت بر حسن اجراي مقررات حفاظت فني و بهداشت كار، صيانت نيروي انساني و منابع مادي كشور:
همچنين پيش گيري از حوادث و بيماريهاي ناشي از كار، حفظ و ارتقاء سلامتي كارگران و سالم سازي محيط هاي كار، كميته حفاظت فني و بهداشت كار با رعايت ضوابط وعضویت اعضاء ذیل تشکیل گردید.
1- حسین حیدری (کارفرما)
2- مهدی داداشی(نماینده کارگران)
3-هادی فرامرزی (مدیر فنی و مشاور برق)
4-سامان مناجاتی(مسئول ایمنی و حفاظت فنی)
جلسات کميته حفاظت فني و بهداشت کار شرکت اميد خزر لااقل هر ماه يک بار تشکيل می گردد که در اولين جلسه آقای مهندس سامان مناجاتی بعنوان دبير کميته انتخاب گردیدند که تعيين زمان تشکيل جلسات و تنظيم صورتجلسات کميته به عهده دبير جلسه خواهد بود .
تبصره يک: در مواقع ضروري يا زودتر از موعد با پيشنهاد مدیر عامل شرکت يا مسؤل حفاظت فني و ايمني، کميته تشکيل خواهد شد.
تبصره دو: کارفرما يک نسخه از تصميمات کميته مذکور و همچنين صورتجلسات تنظيم شده را به اداره کار و مرکز بهداشت مربوطه ارسال می نماید.
وظايف کميته حفاظت فني و بهداشت کار بشرح ذيل است:
1. طرح مسايل و مشکلات حفاظتي و بهداشتي در جلسات کميته و ارايه پيشنهادهاي لازم به کارفرما جهت رفع نواقص و سالمسازي محيط کار.
2. انعکاس کليه ايرادات و نواقص حفاظتي و بهداشتي و پيشنهادهاي لازم جهت رفع آنها به کارفرماي کارگاه.
3. همکاري و تشريک مساعي با کارشناسان بهداشت حرفهاي و بازرسان کار جهت اجراي مقررات حفاظتي و بهداشت کار.
4. توجيه و آشنا سازي کارگران نسبت به رعايت مقررات و موازين بهداشتي و حفاظتي در محيط کار.
5. همکاري با کارفرما و طرف قراردادهاي شرکت اميد خزر در تهيه دستورالعملهاي لازم براي انجام کار مطمئن، سالم و بدون خطر و همچنين استفاده صحيح از لوازم و تجهيزات بهداشتي و حفاظتي در محيط کار.
6. پيشنهاد به کارفرما جهت تشويق کارگراني که در امر حفاظت فني و بهداشت
حفاظتي و بهداشت کار علاقه و جديت دارند.
7. پيگيري لازم بمنظور تهيه و ارسال صورتجلسات کميته و همچنين فرمهاي مربوط به حوادث ناشي از کار و بيماريهاي ناشي از کار به ارگانهاي ذيربط.
8. پيگيري لازم در انجام معاينات قبل از استخدام و معاينات ادواري بمنظور پيشگيري از ابتلاي کارگران به بيماريهاي ناشي از کار و ارايه نتايج حاصله به مراکز بهداشت مربوطه.
9. اعلام موارد مشکوک به بيماريهاي حرفهاي از طريق کارفرما به مراکز بهداشت مربوطه و همکاري در تعيين شغل مناسب براي کارگراني که به تشخيص شوراي پزشکي به بيماريهاي حرفهاي مبتلا شده و يا در معرض ابتلاء آنها قرار دارند (موضوع تبصره ماده 92 قانون کار).
10. جمع آوري آمار و اطلاعات مربوطه از نقطه نظر مسايل حفاظتي و بهداشتي و تنظيم و تکميل فرم صورت نواقص موجود در کارگاه.
11. بازديد و معاينه ابزار کار و وسايل حفاظتي و بهداشتي در محيط کار و نظارت بر حسن استفاده از آنها.
12. ثبت آمار حوادث و بيماريهاي ناشي از کار کارگران و تعيين ضريب تکرار و ضريب شدت سالانه حوادث.
13. نظارت بر ترسيم نمودار ميزان حوادث و بيماريهاي حرفهاي و همچنين نصب پوسترهاي آموزشي بهداشتي و حفاظتي در محيط کار.
14. اعلام کانونهاي ايجاد خطرات حفاظتي و بهداشتي در کارگاه.
15. نظارت بر نظم و ترتيب و آرايش مواد اوليه و محصولات و استقرار ماشين آلات و ابزار کار به نحو صحيح و ايمن و همچنين تطابق صحيح کار و کارگر در محيط کار.
16. تعيين خط مشي روشن و منطبق با موازين حفاظتي و بهداشتي بر حسب شرايط اختصاصي هر کارگاه جهت حفظ و ارتقاي سطح بهداشت و ايمني محيط کار و پيشگيري از ايجاد حوادث احتمالي و بيماريهاي شغلي.
17. تهيه و تصويب و صدور دستورالعملهاي اجرايي حفاظتي و بهداشتي جهت اعمال در داخل کارگاه در مورد پيشگيري از ايجاد عوارض و بيماريهاي ناشي از عوامل فيزيکي، شيميايي، ارگونوميکي، بيولوژيکي و رواني محيط کار.
|
|