مهم‌ترین برنامه‌های سازمان خصوصی‌سازی اعلام شد

مهم‌ترین برنامه‌های سازمان خصوصی‌سازی اعلام شد
دکتر پیمان نوری مهم ترین برنامه‌های سازمان خصوصی‌سازی در سال جهاد اقتصادی را اعلام کرد.

رییس سازمان خصوصی‌سازی مهم ترین برنامه های سازمان را واریز 45 هزار میلیارد ریال وجه نقد به خزانه، ادامه تعامل سازمان خصوصی سازی با فضای بازار، استفاده از روش‌های جدید واگذاری، توانمندسازی طرف تقاضا، بازاریابی بین المللی و واگذاری شرکتهای نفتی اعلام کرد.

وی ضمن اعلام این خبر که میزان واگذاری‌های فروردین 90 بیشتر از کل واگذاری هایی بود که تا زمان منصوب شدن وی انجام شده است و در سال گذشته 90 درصد رقم بودجه واریز به خزانه در کارنامه سازمان خصوصی سازی ثبت شده است ،از مقاومت های کور و غیر منطقی برخی دستگاه های اجرایی در جریان واگذاری به شدت انتقاد کرد و گفت: مقاومت های غیر منطقی و کور باعث می شود که واگذاری به تاخیر بیفتد و با خدشه همراه شود.

وی خاطر نشان کرد: در بودجه 90 نیز معادل 45 هزار میلیارد ریال واریز به خزانه‌ تدارک دیده شده است، یعنی باید تا پایان سال بتوانیم 45 هزار میلیارد ریال را نقداً به حساب خزانه واریز کنیم.

وی با اعلام این خبر که گره واگذاری‌های نفتی باز شده است و در سال90 واگذاری پالایشگاه ها، پتروشیمی ها و شرکتهای گازی را تجربه می کنیم،اعلام کرد: سازمان خصوصی سازی به دلیل اینکه در شش ماهه دوم سال فشار واگذاری ها را تحمل نکند قصد دارد از تمام روزهای سال برای واگذاری شرکتها استفاده کند.

نوری یکی از نگرانی های خود را مد نظر قرار گرفتن دستیابی به ارقام درشت و درآمد واریزی به خزانه دانست و عنوان کرد که این امر می‌تواند کارکردهای این سازمان را از روح قانون که توزیع فرصت‌های سرمایه گذاری بین آحاد جامعه به شکل کیفی است، دور کند.

معاون وزیر اقتصاد اعلام کرد که واگذاری به شرکتهای شبه دولتی با توجه به قوانین موجود و الزامات درون قانون به ویژه قانون بودجه سالانه، لازم الاجراست واگر آن را انجام ندهیم خلاف مقررات عمل کرده ایم و باید پاسخگو باشیم.

وی نقد واگذاری به شبه دولتی ها را متوجه سازمان خصوصی سازی ندانست وعنوان کرد: برای چندمین بار عرض می‌کنم که این نقد به هیچ عنوان به عملکرد سازمان خصوصی‌سازی برنمی‌گردد چرا که سازمان خصوصی سازی یک "سازمان وظیفه‌ای" است و تا زمانی که به موجب قانون بودجه و سایر قوانین مربوطه، وظیفه دارد که بابت رد دیون سهامی را واگذار کند، باید وظیفه خود را اجرا کند.

وی در ادامه تعامل سازمان خصوصی سازی با فضای بازار را یکی از برنامه های سازمان در سال 90 دانست و گفت: در این راستا سازمان باید هم کیفیت و هم کمیت را مد نظر قرار دهد و صرف کمیت کفایت نمی‌کند؛ چه بسا کاهش یک مقدار از دقت می‌تواند سرعت واگذاری ها را به شدت افزایش دهد ولی بعد از یک یا دو سال برگشت خوردن شرکت‌های واگذاری را مشاهده کنیم.

وی از به کارگیری توان بالقوه‌ قانون برای استفاده از سایر روش‌های واگذاری خبر داد و عنوان کرد: امیدواریم در یکی دو ماه آتی واگذاری به روش پیمان مدیریت را به روش‌های واگذاری اضافه کنیم و آن را تجربه کنیم. علاوه بر این‌ روش اجاره به شرط تملیک نیز باید دنبال شود که تا به حال در این خصوص توفیقی حاصل نشده است.

وی انتقادهای صورت گرفته در مورد عدم عرضه سهام جدید توسط سازمان خصوصی را مدنظر قرار داد و گفت:سئوال این است که آیا سازمان خصوصی سازی در همین دوران به اصطلاح عطش بازار سهم قابل عرضه ای داشته است و از عرضه آن دریغ ورزیده است؟ ماشین آماده سازی سهام برای واگذاری در این سازمان تعطیلی ناپذیر است اما بالاخره باید فرایند قانونی و کارشناسی آماده سازی سهام طی شود تا به مرحله عرضه برسد.

نوری خصوصی سازی را کار یک سازمان به تنهایی ندانست و اعلام کرد:امر خصوصی سازی و واگذاری اگر در درون اصل 44 به معنای واقعی اتفاق بیفتد یک تحول موفق اقتصادی برای کشور تلقی خواهد شد، اما باید به جدیت بگویم این امر صرفاً کار یک سازمان(سازمان خصوصی سازی) به تنهایی نیست و یک کار جمعی است. این در حالی است که بخش عمده از دستگاه‌های اجرایی و واگذار شونده ها مقاومت‌های کور و غیرمنطقی در امر واگذاری بروز داده‌اند.

رئیس سازمان خصوصی سازی وزارت نیرو را جزو وزارتخانه های فعال در واگذاری دانست و برای آخرین بار به دستگاه ها و سازمان هایی که تا کنون نتوانستند در کار پربرکت واگذاری استعدادهای خود را بطور کافی و وافی نشان دهند،فرصت داد.

وی در مورد زمان عرضه های اولیه سازمان خصوصی سازی گفت: شروع کار از روزهای آغازین سالجاری صورت گرفته وبه مرور که شرکت ها آماده شوند و تصویب هیات واگذاری اخذ شود، عرضه ها صورت می گیرد.

وی واگذاری مشکل دار چند شرکت از جمله پترو ایران و فولاد خوزستان را مورد توجه قرار داد و با اشاره به واگذاری 800 هزار میلیارد ریال طی 5 سال گذشته گفت:علی رغم این که مواردی ازاین قبیل در بازار اتفاق افتاده است ولی عظمت و اثر کار چنان بزرگ است که به خاطر چند اتفاق ناگوار نباید شیرینی کام مردم را به دلیل انجام این حجم بزرگ اقتصادی و به خاطر این که چند مورد محدود اتفاق افتاده است، تلخ کنیم.

به اعتقاد پنجمین رئیس سازمان خصوصی سازی اگر جایی مشکل و تخلف قانونی رخ دهد، همان طور که برای قانون گذار قابل تحمل نیست برای مجری هم نباید قابل تحمل باشد. لذا اگر قاعده‌ و روال کار درسازمانی به گونه ای باشد که با اعتقادات حرفه‌ای و قانونی مغایرت داشته باشد باید آن کار را ترک کرد.

معان وزیر اقتصاد در مورد علت برگزار نشدن مجمع پست بانک گفت: ریاست مجمع هر شرکتی که مشمول واگذاری می‌شود و در جدول واگذاری ها می‌آید با وزارت اقتصاد و دارایی است و باید دید که چرا مجمع آن تشکیل نشده است.این در حالی است که اگر شرکتی در جداول واگذاری رفت تا زمانی که در جدول است مشمول واگذاری است و این یک قانون است.

وی در مورد عرضه مابقی بلوک ایران خودرو و سایپا گفت: زمانی که فضای بازار آمادگی لازم را داشته باشد عرضه‌ها براساس آن فضا صورت می‌گیرد. از سوی دیگر منتظر نظر شورای رقابت در خصوص معاملات شرکتهای خودروسازی هستیم که این نظر در یکی دو هفته آینده اعلام می‌شود.لذابعد از اعلام نظر شورای رقابت در خصوص معامله شرکتهای خودروسازی، در مورد عرضه مابقی سهام دو خودروساز بزرگ که در دست سازمان باقی مانده است ، تصمیم‌گیری می‌شود.

وی به انجام نشدن اقدام موثر در خصوص بازارهای بین المللی اشاره کرد وبا بیان اینکه زبان بازار بین المللی، زبان خاص خودش است، توضیح داد: باید به عنوان نمونه دو، سه شرکت را از مجرای معمول واگذاری خارج کنیم و به صورت پایلوت و بین المللی عرضه کنیم. ولی در حال حاضر نتیجه تلاش این است که گزارش کارشناسی داخلی به زبان انگلیسی تبدیل می‌شود که این در سطح بین المللی کفایت نمی‌کند زیرا سرمایه گذار خارجی قرار است وارد یک فضای جدید بشود و باید تمامی زوایای آن برایش روشن شود.

نوری ضمن بیان اینکه همچنان موضوع توزیع سهام جدید عدالت با سازمان خصوصی سازی است،افزود:در حال حاضر دهک جدیدی شناسایی نشده است وبراساس آمار تعداد مشمولین سهام عدالت40 میلیون نفر است ولی براساس اطلاعات جدید امیدوارم تا 43 میلیون نفر پوشش داده شود.زیرا سهام عدالت متعلق به شش دهک از آخرین وضعیت جمعیتی است، یعنی تا 45 میلیون نفر را می تواند پوشش دهد.

به گفته نوری تا زمانی که تسویه حساب کامل صورت گیرد امکان خرید و فروش سهام عدالت وجود ندارد و دارندگان این سهام باید برای فروش آن تامل کنند.

 





RSS
كليه حقوق اين وب سايت محفوظ و متعلق به شركت خدمات اداری پشتیبانی و فنی مهندسی امید خزر گلستان است.
©
2011

طراحی و پشتیبانی توسط: شركت شبكه نگاه ™
فروشگاه اینترنتی نعلبندان شركت شبكه نگاه