پیشنهاد واگذاری پالایشگاههای گاز به سازمان خصوصی سازی کشور
معاون وزیر نفت در امور گاز خبر داد: پیشنهاد واگذاری پالایشگاههای گاز به سازمان خصوصی سازی کشور
شانا _ گروه گاز: مهندس جواد اوجی از پیشنهاد واگذاری سهام پالایشگاه های گازی و بخشی از سهام شرکت های گاز استانی به سازمان خصوصی سازی خبر داد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا با بیان این که پالایشگاه های گازی کشور باید به صورت کامل همراه با تعهدهای توسعه ای به بخش خصوصی واگذار شود، گفت: با مجوزهای دولت 80 درصد سهام پالایشگاه گاز بیدبلند 2 به عنوان اولین پالایشگاه خصوصی بعد از ساخت به بانک صادرات ایران واگذار خواهد شد.
مهندس اوجی با تاکید بر این که بحث حاکمیتی شرکت ملی گاز بسیار مهم است و باید در اختیار دولت باقی بماند، گفت: خطوط فشار قوی گاز و ایستگاه های تقویت فشار گاز جزء بخش های هستند که واگذار نمی شوند.
وی با اشاره به این که تاکنون 40 درصد سهام شرکت ملی گاز به عنوان رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده است، گفت: جلسات زیادی با سازمان خصوصی در باره نحوه بازنگری واگذاری این شرکت برگزار می شود.
معاون وزیر نفت در امور گاز، از مشخص شدن نحوه و میزان واگذاری سهام شرکت ملی گاز ایران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: بر اساس سیاست های اصل 44 قانون اساسی مبنی بر کاهش تصدی گری دولت و واگذاری فعالیت ها به بخش خصوصی، شرکت ملی گاز ایران آماده واگذاری سهام شرکت های زیرمجموعه است.
مهندس اوجی با تاکید بر این که تلاش میشود شرکت ملی گاز ایران با مطالعات بنیادین و مطلوبی به بخش خصوصی واگذار شود تا بر عملکرد آن تاثیر منفی نگذارد، گفت: این شرکت دولتی شامل 44 شرکت مشتمل بر هشت پالایشگاه گاز، 30 شرکت گاز استانی شرکت انتقال گاز، پنج شرکت خدماتی، مهندسی و بازرگانی است.
به گزارش شانا، پیش از این نیز ابراهیم رئیسی، رئیس ستاد اصل 44 و مدیر امور مجامع شرکت ملی گاز ایران، به شانا گفته بود: اگر فکر کنیم که پنج درصد سهام شرکت ملی گاز ایران به کارکنان و 15 درصد سهام نیز به مشترکان خانگی واگذار شود، مصرف بهینه گاز برای سودآوری بیشتر شرکت و افزایش سهم صادرات تحقق خواهد یافت و سهم قابل ملاحظه ای از بازار جهانی گاز را در اختیار خواهیم گرفت.
شرکتهای زیرمجموعه شرکت ملی گاز ایران با 308 عضو هیئت مدیره اداره میشوند و به طور متوسط گردش مالی شرکتهای گاز استانی ماهیانه حدود 7 هزار میلیارد ریال و سالانه حدود 89 هزار میلیارد ریال است.
|