فصل هشتمـ: خدمات رفاهي کارگران‌

ماده147- دولت مکلف است خدمات بهداشتي و درماني را براي کارگران و کشاورزان مشمول اين قانون و خانواده آن‌هـا  فراهمـ سازد.
ماده148- کارفرمايان کارگاههاي مشمول اين قانون مکلفند بر اساس قانون تامين اجتماعي، نسبت به بيمه نمودن کارگران واحد خود اقدامـ نمايند.
ماده149- کارفرمايان مکلفند با تعاونيهاي مسکن و در صورت عدمـ وجود اين تعاونيها مستقيما\ " با کارگران فاقد مسکن جهت تامين خانه‌هاي شخصي مناسب، همکاري لـازمـ را بنمايند و همچنين کارفرمايان کارگاهاي بزرگ مکلف به احداث خانه‌هاي سازماني در جوار کارگاه و يا محل مناسب ديگر ميباشند.
تبصره1- دولت موظف است با استفاده از تسهيلـات بانکي و امکانات وزارت مسکن و شهرسازي، شهرداريها و ساير دستگاههاي ذيربط همکاري لـازمـ را بنمايد.
تبصره2- نحوه و ميزان همکاري و مشارکت کارگران، کارفرمايان و دستگاههاي دولتي و نوع کارگاههاي بزرگ مشمول اين ماده طبق آئين نامه‌اي خواهد بود که توسط وزارتين کار و امور اجتماعي و مسکن و شهرسازي تهيه و به تصويب هيات وزيران خواهد رسيد.
ماده150- کليه کارفرمايان مشمول اين قانون مکلفند در کارگاه، محل مناسبي براي اداي فريضه نماز ايجاد نمايند و نيز در ايامـ ماه مبارک رمضان براي تنظيمـ شعائر مذهبي و رعايت حال روزه داران، بايد شرايط و ساعات کار را به همکاري انجمن اسلـامي و شوراي اسلـامي کار و يا ساير نمايندگان قانوني کارگران طوري تنظيمـ نمايند که اوقات کار مانع فريضه روزه نباشد. همچنين مدتي از اوقات کار را براي اداي فريضه نماز و صرف افطار يا سحري، اختصاص دهند.
ماده151- در کارگاههائي که براي مدت محدود، به منظور انجامـ کاري معين (راه سازي و مانند آن) دور از مناطق مسکوني ايجاد ميشوند، کارفرمايان موظفند سه وعده غذاي مناسب و ارزان قيمت (صبحانه، نهار و شامـ) براي کارگران خود فراهمـ نمايند، که حداقل يک وعده آن بايد غذاي گرمـ باشد. در اين قبيل کارگاهها به اقتضاء فصل، محل و مدت کار، بايد خوابگاه مناسبي نيز براي کارگران ايجاد شود.
ماده152- در صورت دوري کارگاه و عدمـ تکافوي وسيله نقليه عمومي، صاحب کار بايد براي رفت و برگشت کارکنان خود وسيله نقليه مناسب در اختيار آنان قرار دهد.
ماده153- کارفرمايان مکلفند براي ايجاد و اداره امور شرکتهاي تعاوني کارگران کارگاه خود، تسهيلـات لـازمـ را از قبيل محل، وسايل کار و امثال اينها فراهمـ نمايند.
تبصره- دستورالعملهاي مربوط به نحوه اجراي اين ماده با پيشنهاد شورايعالي کار به تصويب وزير کار و امور اجتماعي خواهد رسيد.
ماده154- کليه کارفرمايان موظفند با مشارکت وزارت کار و امور اجتماعي و سازمان تربيت بدني کشور محل مناسب براي استفاده کارگران در رشته‌هاي مختلف ورزش ايجاد نمايند.
تبصره- آئين نامه نحوه ايجاد و ضوابط مربوط به آن و همچنين مدت شرکت کارگران در مسابقات قهرماني ورزشي يا هنري و ساعات متعارف تمرين، توسط کار و امور اجتماعي و سازمان تربيت بدني کشور تهيه و به تصويب هيات وزيران خواهد رسيد.
ماده 155- کليه کارگاهها موظف اند برحسب اعلـامـ وزارت کار و امور اجتماعي و با نظارت اين وزارت و سازمانهاي مسئول در امر سواد آموزي بزرگسالـان، به ايجاد کلـاسهاي سوادآموزي بپردازند. ضوابط نحوه اجراي اين تکليف، چگونگي تشکيل کلـاس، شرکت کارگران در کلـاس، انتخاب آموزش ياران و ساير موارد آن مشترکا\ " توسط وزارت کار و امور اجتماعي و نهضت سواد آموزي تهيه و به تصويب هيات وزيران خواهد رسيد.
تبصره- شرط ورود کارگران به دوره‌هاي مراکز کارآموزي، حداقل داشتن گواهينامه نهضت سواد آموزي يا معادل آن است.
ماده156- دستورالعملهاي مربوط به تاسيسات کارگاه از نظر بهداشت محيط کار، مانند غذاخوري، حمامـ و دستشويي برابر آئين نامه‌اي خواهد بود که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي تصويب و به مرحله اجرا در خواهد آمد.





RSS
كليه حقوق اين وب سايت محفوظ و متعلق به شركت خدمات اداری پشتیبانی و فنی مهندسی امید خزر گلستان است.
©
2011

طراحی و پشتیبانی توسط: شركت شبكه نگاه ™
فروشگاه اینترنتی نعلبندان شركت شبكه نگاه